El Festival

31 Juliol – 9 Agost 2018

Qui som

Benvinguts a l’AIMS Fundació! 

AIMS significa «Acadèmia Internacional de Música de Solsona». L’AIMS ha estat operant durant 16 anys oferint tres tipus de programes: AIMS Acadèmia, AIMS Festival i AIMS Social. L’any 2015 es va establir l’AIMS Fundació per tal d’expandir aquests programes i afegir-ne de nous.

L’AIMS Fundació opera en el camp de la música clàssica i l’educació. Ofereix activitats que tenen com a objectiu servir d’enllaços entre la música i la societat. S’esforça per fomentar la interacció entre els músics joves de qualsevol nació, i en aquest sentit introdueix activitats que exploren la sinergia entre la tecnologia moderna i la música, i activitats adreçades a formar i orientar joves talents, especialment aquells l’origen o possibilitats econòmiques dels quals limiten elseu desenvolupament adequat per accedir al món professional.

AIMS Acadèmia convida joves estudiants de música amb talent de tot el món, i ofereix classes privades i en grup amb reconeguts professors de música d’institucions de gran renom. Aquest programa proporciona una extensa formació i orientació als joves, especialment a aquells que tenen poques oportunitats d’accés a una bona formació professional.

AIMS Festival ofereix l’oportunitat perquè els estudiants puguin manifestar el seu talent i les seves habilitats acabades d’aprendre davant un públic local, en llocs històrics, esglésies i pobles. Els concerts al festival són la culminació de l’aprenentatge realitzat i de l’orientació rebuda que connecten finalment els estudiants i els mestres amb el públic.

AIMS Social du a terme activitats socials que vinculen la música amb la societat. El programa organitza actuacions de música en viu per aquells col·lectius que no poden assistir als concerts, des de centres mèdics, residències i llars d’avis, fins a centres de discapacitats.

AIMS Música i Tecnologia explora la sinergia entre la tecnologia moderna i la música. Procurem entendre les necessitats i preferències dels músics professionals i dels aficionats. A partir d’aquí adoptem o desenvolupem solucions tècniques que ens ajudin tant en la docència com en l’aprenentatge.

Peter Thiemann
President de l’AIMS Fundació