AIMS Acadèmia de Vents

Javier Bonet

  • Classes magistrals individuals per a trompa
  • Entrenament d’audició
  • Classes de trompa francesa i trompa natural amb el professor d’AIMS Eric Terwilliger (opcional)
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Possibilitat de participar en el AIMS Concurs de Concerts
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival amb el mestre Riccardo Frizza

Després de començar la seva formació a Espanya de la mà del seu pare i el Sr. Miguel Rodrigo a València, Javier Bonet, va continuar i va perfeccionar els seus estudis a la Folkwang Musikhochschule d’Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. També va participar en classes magistrals amb professors com Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster.

Investigador inquiet, concertista internacional i molt actiu amb música de cambra, la seva gran versatilitat fa que paral·lelament desenvolupi un treball internacionalment reconegut en l’àmbit de la trompa natural. És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals “Corniloquio”. Amb la trompa natural té publicats amb ARSIS quatre CD´s, amb Miriam Gómez-Morán (Tableau Musical i Sonates per a pianoforte i trompa) i amb Corniloquio, un dedicat a Dauprat i un altre a J. F Gallay. Amb la trompa moderna podem veure’l, bé estrenant composicions de compositors actuals o bé en el món de la més variada música de cambra, o presentant programes pedagògics originals. Ha tocat com a solista amb la majoria de les orquestres espanyoles i en molts països europeus, així com a Taiwan, la Xina, Veneçuela, l’Argentina, el Japó o els EUA. Compta amb diverses estrenes mundials de concerts amb orquestra, com els d’E. Cosma, J. Colomer i M. Constant; l’estrena l’any 2000 a Espanya del concert de Ligeti i el 2009 l’estrena mundial amb l’Orquestra Nacional d’Espanya del Concert “Ab origine” de Salvador Brotons.

Entre els seus nombrosos enregistraments amb la trompa moderna per a discogràfiques com a VERS o ARSIS destaquen el concert per a trompa i orquestra “Naturalesa Humana” de Juanjo Colomer, i els 4 concerts per a trompa de W. A Mozart amb la Münchner Rundfunkorchester sota la direcció d’Hermann Baumann. El seu treball discogràfic més recent amb el segell EXAUDIO és “JUST for FUN” amb Miriam Gómez-Morán al piano; un registre amb arranjaments propis d’obres originalment concebudes per als més variats instruments, com la veu, el piano, el violoncel o el violí. Destacar la seva última gira amb Miriam Gómez-Morán al piano, recorrent els EUA amb un recital final en el Carnegie Hall de Nova York.

En el camp de la pedagogia imparteix regularment nombrosos cursos tant a Espanya, a diversos conservatoris nacionals, com a l’estranger: Lisboa, Oporto, París, Budapest, Berlín, Universitat d’Indiana, Curtis de Filadèlfia, Universitat d’Arizona, Mèxic, Caracas, Seul, Pequín o Tòquio. Va ser professor del Conservatori Superior de Salamanca i ho és actualment de trompa natural i trompa moderna a l’ESMUC a Barcelona.

Guardonat en diversos concursos internacionals, acostuma a formar part del jurat dels més prestigiosos concursos com ara Porcia, Ginebra i ARD de Munic.

Javier Bonet és membre de l’Orquestra Nacional d’Espanya des del 1987.