AIMS Acadèmia de Cordes i Piano

Simone Zgraggen

  • Classes magistrals individuals per a violí
  • Entrenament d’audició
  • Oportunitats per actuar a l’escenari com a solista o en grups de cambra
  • Possibilitat de participar en el AIMS Concurs de Concerts
  • Alumnes seleccionats experimentaran l’Orquestra de Festival amb el mestre Riccardo Frizza

Simone Zgraggen és professora de violí de la Hochschule für Musik Freiburg/Alemanya.

Simone Zgraggen estudià a Lucerna, Basilea i Karlsruhe amb Alexander van Wijnkoop i Ulf Hoelscher, finalitzant els seus estudis amb “suma cum laude”. Va ser becada per la Migros Cooperative Alliance (1995-1997) i la Kiefer Hablitzel Foundation (1999), va guanyar el Shar Award (EUA), el primer premi al concurs de conservatoris de música del la República Federal Alemanya i els premis Lion i Brahms de l’Acadèmia Carl Flesch de Baden-Baden.

El 2006 va rebre la beca principal de la fundació cultural i artística Foundation Danioth. Ha enregistrat per DRS 2, Espace 2, SWR, ORF, Bavarian Broadcasting i per la ràdio estatal de Moscou, ha participat en classes magistrals amb Gulli, I. Ozim, S. Bron, A. Chumachenco, R. Kiss Mouth, T. Zehetmair i als EUA amb Ch. Avsharian, A.Cardenes, J. Silverstein i S. Shipps.

Zgraggen ha ofert concerts a Europa, Amèrica i Àsia, al International Orpheum Music Festival a la Tonhalle de Zuric i al Festival de Pasqua de Salzburg. Simone Zgraggen és concertino de la Basel Sinfonietta i primer violí del Schubert Quintet i col•labora regularment amb el pianista Ulrich Koella. Ha enregistrat CDs amb els segells Bella Musica (doble concert de Brahms i Partita de Brook en re menor), Claces (peces per a violí i piano de Schoeck amb el pianista Ulrich Koella) i Geniuin (quintets de corda de Schubert i Boccherini amb el Schubert Quintet –molt ben valorat a klassik.com). Des de l’any 2001 fins el 2004 ha estat professora a la Musikhochschule de Karlsruhe. Des de 2001 és també professora al Conservatoire de Zuric.

Simone Zgraggen toca l’Stradivari “Golden Bell” de l’any 1680, cedit per un propietari privat suís.